Ingrediente: 500 g faină, 350 ml lapte, 3 linguri zahăr, 25 g unt, 25 g drojdie proaspătă, 1 linguriță zahăr, 1 kg mere, 3 linguri zahăr, scorțișoară
Mod de preparare: Prima dată se curăță merele, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari și se pun la călit cu 3 linguri de zahăr. Când sunt călite și zeamă a scăzut se adaugă scorțișoara, se amestecă și se lasă să se răcească. Drojdia proaspătă se freacă cu o linguriță de zahăr, 1 linguriță făină și 1 lingură lapte. Se lasă deoparte, timp în care se va activa. Se încălzește laptele în care se topește untul și 3 linguri de zahăr. Într-un castron încăpător se pune făina, drojdia activată și laptele călduț. Se amestecă totul cu o lingură de lemn iar când nu se mai poate se trece la frământare cu mâna. Aluatul format de consistența plastilinei se transferă într-un castron curat presărat cu puțină făină. Se acoperă cu folie alimentară și prosop și se lasă la crescut până-și dublează volumul. Se scoate aluatul pe planșetă, se împarte în două. Prima parte se întinde cu sucitorul într-o foaie rotundă care se porționează în 12 triunghiuri. Pe latură mare se pune o lingură din compoziția de mere și se rulează formându-se cornulețul care se pune în tavă pe hârtie de copt.
Se acoperă cu un prosop pentru cca 15 minute, se pensulează cu gălbenuș de ou și se coc la foc mediu pentru cca 20 minute. Se urmărește cuptorul să nu se ardă cornulețele.
Din restul aluatului se pot face tot cornuri sau pariziene cum am făcut eu. Mi-au ieșit 12 cornuri și 10 pariziene. Cornurile sunt pufoase, moi și se păstrează bine pentru 1-2 zile, asta bineînțeles dacă mai rămân :)