Ingrediente: 2 ouă, 200 g făină, 50 ml ulei, 250 ml lapte, 50 g cașcaval/telemea, 1 linguriță praf de copt, 125 g mezel (șuncă/salam/bacon), ceapă verde, sare, piper
Mod de preparare: Se bat ouăle cu uleiul și laptele, se condimentează cu sare și piper. Se adaugă făina amestecată cu praful de cop urmată de restul ingredientelor (brânză, mezel, ceapă) și se amestecă cu spatula. Se încinge forma de waffe, se unge cu foarte puțin ulei, se pune compoziție cu polonicul, se închide formă și se așteaptă să se prăjească frumos.
Modul de preparare pe etape este identic cu cel al checului aperitiv pe care-l fac destul de des.
Idea pentru a transforma checul în waffe vine de la Teo care prezintă pe blogul ei această rețetă. Sunt delicioase așa simple, cu ketchup, cu salată, cu ou ochi sau cu ce mai doriți. Din cantitatea de „aluat” mi-au ieșit 10 waffe aperitiv.