Chec aperitiv marmorat

 

Ingrediente: 3 oua, 150 g faina, 125 ml lapte, 100 g masline, 100 g casacaval, 200 g sunca, 1 lingura ulei (daca cascavalul este uscat), 1 lingurita drojdie, sare si piper

Mod de preparare: se mixeaza ouale intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna faina amestecata cu drojdia.

 

Se adauga laptele

 

in paralel cu sunca taiata cubulete (eu am pus salam si carnat picant).

 

Se pun maslinele taiate bucatele, se adauga cascavalul ras si se amesteca cu lingura de lemn astfel incat compozitia sa fie omogena.

 

Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (compozitia trebuie sa fie pana la jumatate in tava, sa aiba unde creste).

 

Se coace la temperatura medie cca 30 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa sa racoreasca  dupa care se feliaza cu un cutit ascutit.

Reteta este din caietul mamei mele si a fost publicata si pe blogul Ghiocel07  undeva prin 2008.

9 thoughts on “Chec aperitiv marmorat”

  1. Ce bine arata!!! Am salvat reteta ptr urmatoarea petrecere! Foarte fain si cutitul… imi doresc si eu unul foarte tare… dar mereu apare altceva de cumparat! 🙂
    Pupici

    1. @Simona-multumesc, este si foarte buna. Am dus-o la servici si a dispatut imediat. Cutitul este de la Cristi si chiar taie……nu m-am obisnuit cu el inca, dar insist.

  2. Buna, eu in poza vad si drojdie uscata…dar in reteta nu este trecuta.Astept cu nerabdare raspunsul tau si felicitari ,arata f.bine.Merci frumos:)

    1. @Alina-mutumesc pentru observatie. Am folosit drojdie, din eroare am scris la modul de preparare “praf de copt”. O zi frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *