Ingrediente: 4 ouă, 250 g zahăr, un strop de sare, 250 ml ulei, 250 ml lapte, 450 g făină, 1 plic praf de copt, esență de vanilie, coajă rasă de portocală, prune congelate .
Mod de preparare: Se mixează ouăle cu sarea și zahărul până se topește zahărul și se obține o cremă pufoasă. Se adaugă aromele și uleiul în fir subțire, urmate de lapte. La final se pune făina amestecată cu praful de copt (în câteva reprize), se încorporează cu spatula și la final se mixează scurt pentru a se omogeniza compoziția. La nevoie se mai adaugă făină, compoziția trebuie să fie ca de pandișpan. Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt, se așează din loc în loc jumătățile de prună înghețate cu coaja în jos și în fiecare căuș se pune puțin zahăr.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la temperatură medie până este rumenă și trece testul cu scobitoarea.
Se lasă în tavă să se răcorească după care se scoate pe un grătar. Se taie rece și se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Prăjitura se poate face cu orice fel de fructe, chiar și proaspete. Eu aveam prune congelate și astfel le-am dat utilitate. Aici găsiți o rețetă asemănătoare prezentată pe etape, dar cu prune proaspete.