Ingrediente: 2 pulpe întregi de pui, zarzavat pentru ciorbă (morcov, pătrunjel, țelină), 1 gulie mică, 1/2 ceapă, 1 cartof, o mână fasole păstăi congelată, 1 cutie roșii în bulion, 200 ml puțin borș, sare, frunze de pătrunjel și leuștean, 3-4 l apa
Mod de preparare: Se fierbe carnea într-un litru de apă, se scoate, se strecoară zeama, se repune în oala spălată de resturile rezultate prin fierbere. Se completează cu apă rece, se pun legumele și se fierb (în ordinea aceasta: morcovi, pătrunjel, țelină, ceapă urmate de gulia curățată și tăiată felii, cartoful tăiat cuburi, fasolea verde congelată). Se condimentează cu sare. Când legumele sunt aproape fierte se adaugă carnea porționată (se poate și dezosa). Se dau câteva clocote, se pun roșiile în bulion și borșul (eu am cumpărat o dată 1 l de borș și cum nu l-am folosit pe tot restul l-am pus în caserole mici în congelator) . Se mai fierbe puțin ciorba și la final se pun verdețurile tocate. Se servește cu ardei iute sau nu, după preferință.
Nu este o rețetă complicată, se face repede cu ingrediente la îndemână, numai bună pentru zilele reci de iarnă.