Ardei iute pentru ciorba – iuteala

De ceva vreme copiii folosesc ardei iute la ciorbe așa că am căutat o rețeta mai deosebită și m-am apucat de treaba. Nu este foarte complicată dar destul de minuțioasă.

Ingrediente: 1 kg ardei iute (verde), 2 kg ardei capia (roșu), ½ l oțet, ½ cană zahar, 2 lingurițe sare pentru murături.

Mod de preparare: Se toacă fideluță ardeii iuți până la cotor cu semințe cu tot și ardeii capia fideluță, fără semințe (se poate folosi răzătoarea Borner, dar aveți mare grijă, rețeta nu se face cu carne !).

Se taie fideluță si ardeiul kapia

Se adaugă ½ l oțet, ½ cană zahar, 2 lingurițe sare pentru murături, se amestecă și se lasă la macerat 24 ore, amestecând din când în când.

După 24 de ore se pune amestecul în borcane uscate și se toarnă lichidul rezultat peste ele. Se capsează și se pun la cămară. Ardeiul se poate folosi imediat la ciorbe, sarmale, tocănițe sau orice altceva.

Borcanele se ține în cămară (în frigider). Vă spun că este un „iute” foarte bun la orice, pe testate.

  Rețeta este aici.

3 comentarii la „Ardei iute pentru ciorba – iuteala”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *