Sarmale reinterpretate

Ingrediente: 2 verze mici sau una mare (eu am avut un pachet de la Lidl), o lingură de ulei, 1/2 kg carne tocată slabă de porc, 1 mână de orez, 1 ceapă, afumătură, 1 cutie roșii în bulion, 1 crenguță de cimbru

Mod de preparare: Se toacă fideluță varza și se așează un strat pe fundul cratiței peste ulei.

Carnea tocată se amestecă cu ceapă tocată fin, orezul spălat și scurs. Peste varză de așează amestecul de carne, afumătura, o jumătate din roșiile în bulion, restul de varză și roșii. Se pot forma și straturi.

Se toarnă apă dar să nu acopere varza. Se așează o crenguță de cimbru și se dă la fiert la foc mic până varza este moale.

Este o variantă simplă a sarmalelor, pentru cine nu are timp de împachetat.

Se servește cu smântână și eventual ardei iute.

PS. Dacă varza este foarte acră sau sărată se pune în apă pentru câteva ore, se stoarce și se folosește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *