Am făcut un experiment punând câte un singur borcan cu roșii pentru iarnă. Dacă stau voi face anul viitor mai multe.
Varianta 1
Ingrediente: roșii lunguiețe (am avut eu), apă, zeamă de lămâie
Mod de preparare: Se spală roșiile, se crestează în vârf, se pun în apă clocotită unde se țin 2-3 minute.
Se scot cu spumiera într-un vas cu apă rece și se curăță de pieliță.
Se așează în borcan se toarnă apă fierbinte (borcanul să fie pe o tavă de inox ca să nu crape), se pune o linguriță de zeamă de lămâie (eu am pus un vârf de linguriță de sare de lămâie).
Se închide borcanul și se sterilizează prin fierbere sau se ține în pături până se răcește.
Varianta 2
Ingrediente: roșii cherry, bulion, usturoi, frunze de țelină
Mod de preparare: Se spală roșiile cherry, se șterg de apa în exces, se pun în borcane curate și uscate. Se strecoară pe lângă roșii un cățel de usturoi și frunze de țelină. Se toarnă în borcan bulion proaspăt făcut (eu am pus bulion făcut anterior). Se închide borcanul și se sterilizează prin fierbere
sau se ține în pături până se răcește după care se poate transfera în cămara.
Dacă o să reziste peste iarnă anul viitor pun mai multe. Este mult mai ușor decât să faci bulion iar în ciorbă, tocăniță sau paste avem și roșii…..
Interesant!Mereu avem sansa sa invatam!
@Tincuta- da,așa este…..Mulțumesc pentru vizita pe blog.