Pateuri cu cabanos și telemea

Ingrediente: 2 pachete aluat foietaj 275 g de la Lidl, 5 fire cabanos, 100 g telemea, pasta de ardei iute (dulce)

Mod de preparare: 1. Se taie cabanosul în bucăți de 7-8 cm, corespunzător se taie în fâșii și aluatul cu care se înfășoară. Se crestează la suprafață, se unge cu ou bătut și se pun în tavă

2. Se taie cabanosul în bucăți de 10-12 cm, aluatul se taie în fâșii pe latură mică. Se înfășoară bucățile de cabanos. Se pun în tavă și se ung cu ou bătut. Ceva asemănător aici.

3. Se unge foaia de foietaj cu pastă de ardei, se presară telemea rasă pe ochiurile mici ale răzătoarei. Se face foaia sul pornind de la latura mică. Se înfășoară în hârtia de la foietaj și se ține cam 10 min la congelator după care se scoate și se taie felii cu latura de 1.5 cm. Se pun feliile în tava de brioșe acoperită cu hărtiuțe speciale.

4. Toate se coc în cuptorul încălzit la temperatură medie pentru 15-20 minute, până sunt frumos rumenite.

O variantă bună pentru aperitive în orice situație și orice sărbătoare.

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *