Ingrediente pentru aluat: 525 g făină, 200 ml lapte, 50 g unt, 2 oua, 25 g drojdie proaspătă, 50 g miere de albine
Mod de preparare: Drojdia se fărâmițează, se amestecă cu o linguriță de zahăr și puțin lapte călduț. Se lasă la dospit. Restul de lapte se pune la încălzit și în el se dizolvă mierea și se topește untul. Într-un castron se bat ouăle și se adaugă laptele călduț, după care se toarnă peste faina din castron o dată cu drojdia. Se amestecă cu lingura, până devine un aluat maleabil. Se unge un castron cu ulei, se pune aluatul format, se acoperă cu folie și un prosop și se lasă la crescut. Când și-a dublat volumul aluatul se răstoarnă pe planșeta dată cu făină. Se împarte aluatul în două pentru a se lucra mai ușor. Din prima bucată am făcut o împletitură cu gutui aromate cu scorțișoară. Se întinde un dreptunghi, se pune umplutura pe mijloc, lateralele taie fâșii
și se împletesc peste umplutură.
Se unge împletitura cu ou bătut și se presară zahăr.
Din restul aluatului am făcut pariziene.
Ambele variante se coc în cuptorul încălzit la temperatură potrivită până primesc o culoare arămie la suprafață.
Se scot pe un grătar, se lasă să se răcească după care se taie felii.
Se servesc ambele variate imediat călduțe sau reci cu o cană de lapte.