Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr tos fin, 60 ml ulei, 180 ml lapte, 1 ou, 1 lingurița rasă praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat, un praf de sare, esență de vanilie/cafea, 150 g afine
Mod de preparare: Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul și sarea. În alt vas se amestecă ingredientele lichide: ou, ulei, lapte, esență, care se bat până se desface oul. Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide și se amestecă ușor cu telul.
La final se incorporează cu o paletă afinele.
Compoziția se toarnă într-o formă de guguluf din silicon.
Se coace în cuptorul încălzit la temperatură medie cca 30 min. Pentru siguranță se face testul cu scobitoarea.
Se lasă puțin forma să se răcorească după care prăjitura se scoate pe farfurie.
Rece se taie felii cu un cuțit foarte bine ascuțit.
Arată foarte bine și este simplu de făcut, totul într-un castron, fără mixer sau altă mașinărie sofisticată.
Aceeași rețetă am folosit-o la briosele cu afine și cu siguranță o voi mai folosi și cu alte fructe.