Brioșe cu afine

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr tos fin, 60 ml ulei, 180 ml lapte, 1 ou, 1 lingurița rasă praf de copt, 1/2 linguriță bicarbonat, un praf de sare, esență de vanilie, 150 g afine

Mod de preparare: Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făină, zahăr, praf de copt, bicarbonat. În alt vas se amestecă ingredientele lichide: ou, ulei, lapte, esență, care se bat până se desface oul. Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide și se amestecă ușor cu telul.

La final se incorporează cu o paletă afinele.

Compoziția se repartizează în tava de brioșe acoperită cu hârtiuțe specială.

Se coc în cuptorul încins la temperatură medie cca 20-25 min.

Se lasă câteva minute să se răcorească după care se scot pe un platou.

Și o secțiune…..

Brioșe pufoase și bogate în fructe de pădure. Este important ca hârtiuțele să fie de calitate, puțin cerate sau din silicon, altfel nu se vor desprinde ușor de prăjiturele.

Sursă

 

Distribuie pe:

2 comentarii la „Brioșe cu afine”

  1. Pingback: Guguluf cu afine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *