Prăjitură cu mere

Ingrediente: 750 g mere, 100 g griș, 115 g zahăr, 185 g făină, 50 ml ulei, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță scorțișoară, un pic de sare.

Mod de preparare: Într-un vas se amestecă grișul, făina, zahărul, sarea și praful de copt. Merele spălate se dau pe răzătoarea mare cu  sau fără coajă (eu am preferat fără coajă, era destul de groasă). Se amestecă cu uleiul și scorțișoara. Dacă merele sunt mai putin zemoase se adaugă 50 ml apă.

Se acoperă cu hârtie de copt o tava de 22×22 cm și se așează jumătate din compoziția uscata,

jumătate din mere,

apoi ce a rămas din compoziția uscată

și restul de mere (eu am mai pus o pară rasă, merele fiind insuficiente). Se nivelează stratul de mere cu dosul unei linguri.

Prăjitura se coace 40-50 de minte la temperatură medie, până se rumenește puțin deasupra, când este gata se va desprinde de pe marginile tăvii.

Se lasă să se răcească complet după care se taie și se pudrează cu zahăr. Este o prăjitură destul de ciudată dar este bună, mai ales că este de post. Acum ceva ani am mai făcut una asemănătoare dar cu nucă, alte ingrediente și cantități. Aici găsiți rețeta. Tava aceasta este pentru o cantitate dublă, eu nu am avut una mai mică…..așa că și prăjitura a ieșit mai subțire.

Sursa

Un gând despre „Prăjitură cu mere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.