Prajitura interesanta cu mere

Reteta aceasta imi face de mult cu ochiul dar nu indrazneam s-o fac. Nu-mi imaginam cum poate sa iasa prajitura din ingrediente solide, fara oua, fara lapte, fara ulei….puse asa una peste alta. In cele din urma mi-am luat inima in dinti si am copiat repede reteta de la Danna, stiam ca ea face numai bunatati asa ca nu puteam da gres.

Ingrediente: 1 kg mere, 1 cana gris, 1 cana faina, 1 cana zahar, 200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post), 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf copt, 200 gr nuca tocata, 2 lingurite scortisoara, 2 linguri miere(optional).

Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu scortisoara si un plic de zahar vanilinat. Intr-un vas se pune cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Se amesteca bine, impartind mai apoi compozitia rezultata in 2 boluri. La fel se procedeaza si cu merele, se impart in 2 parti. Margarina se taie in 3 parti egale si fiecare parte se taie in cuburi sau felii mici.

Vasul in care urmeaza sa fie coapta prajitura se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet.
Pe toata suprafata vasului se aseza 1/3 din margarina taiata cubulete.

Se continua cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar,

apoi 1/2 din compozitia de mere.

Peste mere se adauga si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, se aseaza si cealalta jumatate cantitate de mere.
Deasupra merelor se aseaza si ultima 1/3 de margarina cubulete. Se toaca nuca mai mare se presara deasupra merelor.

Se pune si putina miere deasupra apoi se da vasul la cuptor pentru cca 40 minute la foc moderat.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se portioneaza.

14 comentarii la „Prajitura interesanta cu mere”

  1. Foarte buna am facut-o si tare demult, si parca avea si lapte praf.Dar e tare buna.
    te pup si-ti doresc o saptamana frumoasa.

  2. Nu! Fara unt sau margarina. Mai multe mere, insa si mai multe straturi de…praf ! Imi iese in genul prajiturii Alba ca zapada.

  3. …1 cana faina, 1 cana gris, 1 cana zahar, zahar vanilat, 1 pf de copt. Se amesteca totul si se presara un strat pe fundul tavii. Se acopera apoi cu un strat de mere rase +jumatate cana zahar, coaja de lamaie, scortishoara, vanilie (mie imi place cu lamaie). Alternezi astfel pana se termina prafurile si merele. Eu aproximez destul de bine fara sa stiu cantitatile exacte. Se taie musai cand este rece si bineinteles dupa ce o pudrezi. De obicei o fac in tavi de chec si o tai felii !

  4. Am facut si eu prajitura,a iesit super si la gust foarte buna,am sa o mai fac multumesc de reteta,am notat in carnetel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.