Ingrediente: 3 felii de franzelă, salam, brânză topită feliată, 1 ou, 50 ml lapte, 1/2 ceapă roșie, unt, cașcaval
Mod de preparare: Se taie feliile de franzelă în jumătate și se ung cu unt pe o parte, se feliază ceapa subțire (se poate înlocui cu roșii feliate sau ardei), se pregătesc feliile de salam și brânză.
Se unge forma cu unt și se așează feliile de pâine între care se așează salam, brânză și ceapă roșie.
Cu oul bătut cu lapte, se ung bine feliile de pâine și se lasă puțin să se absoarbă tot lichidul.
Se bagă forma în cuptorul preîncălzit unde se lasă până brânza este topită și pâinea „prăjită”.
La final se rade puțin cașcaval și se mai ține la cuptor 5 minute să se topească.
Puțin răcorit, „evantaiul” se scoate pe platou
și se taie felii
Se servește cald sau rece, simplu, cu roșii, ardei sau ketchup.
Pentru o formă mai mare se adaptează cantitățile. Se poate folosi o pavă de chec sau una rotundă unde pâinea se așează în formă de evantai.