Ingrediente: 325 g făină, 175 ml lapte, 1 ou, 2 linguri zahăr, 2 linguri ulei, 1 linguriță sare, 1 plic drojdie uscată, 1 gălbenuș pentru uns cornurile, bucățele de rahat/caise confiate/ciocolată
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se frământă un aluat nu foarte vârtos care se lasă la dospit până-și dublează volumul. Se scoate aluatul pe planșetă se împarte în 2 bucăți egale care se întind fiecare sub formă de cerc cât mai mare pe planșeta dată cu făină. Fiecare cerc se porționează în 12 triunghiuri egale. Se așează în partea lată bucăți de rahat/caise confiate/ciocolată și se rulează în formă de cornuleț. Se așează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit pentru 15 min la loc călduț. După ce cornurile au crescut se ung cu gălbenuș de ou bătut și se coc la foc potrivit în cuptorul încălzit în prealabil. Când sunt rumene se scot din cuptor. Se pot servi simple, pudrate cu zahăr, cu o cană de ceai sau lapte.
Foarte pufoase, gustoase și aromate, și ce-i mai important ușor și simplu de făcut.
Rețeta pe etape o puteți găsi aici. Poftă bună!