Cornuri cu rahat

Ingrediente: 325 g făină, 175 ml lapte, 1 ou, 2 lg zahăr, 2 lg ulei, 1 linguriță sare, 2 lingurițe drojdie uscată, 1 galbenuș pentru uns cornurile, bucățele de rahat.

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron

și se framântă un aluat nu foarte vârtos care se lasă la dospit

până-și dubleză volumul.

Se scote aluatul pe plansetă se împarte în 2 bucati egale care se întind fiecare sub formă de cerc (cca 25 cm diametrul) pe planșeta înfăinată.

Fiecare cerc se porționeaza în 8 triunghiuri egale.

Se asezază în partea lată bucăți de rahat

și se rulează în formă  de corn. Se asează în tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă la dospit pentru 15 min la loc căldut.

Dupa ce cornurile au crescut se ung cu galbenuș de ou batut

și se coc la foc potrivit în cuptorul preâncălzit.

Când sunt rumene se scot din cuptor.

Foarte pufoase, gustoase și aromate.

Bucătăresele vesele au fost inspirația mea pentru aceste cornuri. Mulțumesc :)

 

3 comentarii la „Cornuri cu rahat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *