Ingrediente: carne de porc/pui, 1 lingură amidon alimentar, 2 buc ceapă, 1/2 buc ardei roșu, 3 lingurițe pastă de ardei, 1 linguriță pastă gulaș, ulei, sare, piper, 1 frunză dafin, pătrunjel, tăiței lați
Mod de preparare: se toacă mărunt ceapa și ardeiul și se călesc în 3 linguri de ulei.
Se adaugă carnea tăiată fâșii și dată prin amidonul alimentar.
Se amestecă câteva minute, se condimentează cu sare, piper și frunză de dafin, după care se acoperă cu apă caldă. Se lasă să fiarbă sub capac la foc mediu până carnea este fiartă.
La final se pune pasta de ardei și de gulaș, se mai dă un clocot. Înainte de servire se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.
Se fierb pastele, se scurg păstrându-se o cană din apa în care au fiert. Se pun peste sosul făcut anterior, se amestecă ușor.
La nevoie se adaugă puțin din apa în care au fiert pastele.
Poftă bună!