Lapte condensat

Ingrediente: 130 g lapte praf, 210 g zahăr, 130 ml apă rece

Mod de preparare: Se pune apa cu zahărul la fiert și se lasă pe foc până se topește zahărul.

Se stinge focul și se lasă siropul să se răcorească pentru 5 minute. Se toarnă siropul într-un recipient înalt,

se adaugă jumătate din laptele praf și se începe să se mixeze până se combină foarte bine.

Se adaugă și restul de lapte și se mixează până se omogenizează foarte bine ingredientele.

În final se transferă compoziția într-un recipient și se lasă să se răcească la temperatura camerei timp în care se și îngroașă.

Se folosește la diverse dulciuri precum Batoane de înghețatăBomboane Brigadeiro sau Bomboane cu nucă de cocos.

Rețeta aparține Jamilei Cuisine, la ea este cu alte cantități, eu am încercat cu ce aveam în casă. Chiar mi-a reușit 🙂

Distribuie pe:

Un gând despre „Lapte condensat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *