Ingrediente: 200 g iaurt cremos, 3-4 castraveți cornișor, 1/2 lămâie, 3 căței de usturoi, sare, piper, 1 lingură ulei, mărar proaspăt.
Mod de preparare: Se curăță castravetele, se taie cubulețe. Usturoiul se dă prin presă, se toacă sau se dă pe răzătoare, după preferință. Eu am folosit presa :)
Într-un castron se pune iaurtul, se adaugă castraveții, usturoiul, zeama de lămâie și mărarul tocat. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se amestecă toate ingredientele, se adaugă puțin ulei (de măsline cine dorește). Eu am pus de rapiță. Și gata sosul de servire.
Am văzut că acest sos se găsește la Lidl în doua variante, dar cum nu am avut drum, mi-am făcut singură, o jumătate de porție.
Merge foarte bine lângă carne, pește sau chiar și legume la grătar.
Un gând despre „Sos grecesc din iaurt – Tzatziki”