Ingrediente: 2 dovlecei, 150 g telemea sau cașcaval, 1 ceapă mică roșie, 3 ouă, sare, piper, boia dulce, cca 6-7 linguri pesmet, ulei
Mod de preparare: Se curăță și se dau pe răzătoarea mare dovleceii după care se sărează și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
În alt castron se sparg ouăle, se condimentează, se adaugă brânza dată pe răzătoarea mică, ceapa tocată fin, pesmetul și se amestecă cu o furculiță.
Se stoarce bine dovlecelul și se adaugă pentru compoziția de ou, se mai pune boia pentru culoare.
Se amestecă cu o lingură formându-se o pastă legată. Dacă compoziția este prea moale se adaugă pesmet.
Se formează chifteluțe care se aplatizează, se trec prin pesmet, se așează pe o planșetă.
după care se prăjesc în ulei încins pe ambele părți.
Se scot pe hârtie absorbantă pentru eliminarea excesului de ulei după care se transferă pe platou.
Se servesc reci sau calde cu salată.
Deși am mai făcut chifteluțe cu dovlecei, de data aceasta m-am inspirat din blogul Savori urbane. Mulțumesc doamnelor :) sunt foarte gustoase și pufoase.
Dacă este vară, avem legume, deci să profităm de ele. Poftă bună!