Ingrediente: 300 g dovlecei, 2 cartofi mari, 100 g cascaval, 1 ou, 2 catei de usturoi, sare, piper, boia, pesmet
Mod de preparare: Dovleceii se curata si se dau pe razatoarea mica, se sareaza si se lasa cateva minute dupa care se storc bine. Cartofii fierti se curata si se dau pe aceeasi razatoare. Se combina cele doua compozitii, se adauga cascavalul ras si usturoiul dat prin presa. Se adauga oul intreg si se condimenteaza cu sare, piper si boia.
Compozitia de leaga cu o lingura pesmet astfel incat sa rezulte o pasta omogena, numai buna de prelucrat. Se fac chiftelute mici care se dau prin pesmet
si apoi se prajesc in ulei incins pe ambele parti (eu am folosit ulei de palmier).
Se scot cu paleta pe hartie absorbanta pentru eliminarea excesului de ulei. Se servesc cu garnitura sau simple cu salata de sezon.
Si daca tot este timpul zarzavaturilor, chiar merita sa profitam din plin de ele.
Un gând despre „Chiftelute din dovlecel si cascaval”