Sarmale cu varză murată și carne tocată

Ingrediente: 1/2 carne tocată, 2-3 verze murate, 1 ceapă, 50 g orez, 1 cutie roșii tocate în bulion, sare, piper, cimbru

Mod de preparare: carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, orezul și condimentele după gust. Se desface varza în foi, dacă este cazul se pune la desărat. Foile frumoase se păstrează pentru sarmale, restul de varză se toacă mărunt. Pe fiecare foaie de varză se pune o linguriță de carne, după ce s-au tăiat nervurile groase, se rulează și se închid capetele, astfel formându-se sarmalele.

Într-o cratiță încăpătoare se pun 2 linguri de ulei, un strat de varză tocată,

un rând de sarmale,

câteva bucăți de afumătură,

roșii tocate,

alt rând de sarmale,

un strat de varză tocată,

restul de roșii în bulion și puțin cimbru.

Se acoperă cu apă și se pune cratița la foc mediu. Se fierb până varza și carnea din sarmale este fiartă.

Se servesc cu mămăliguță, pâine de casă și puțină smântână.

Poftă bună.

Distribuie pe:

6 comentarii la „Sarmale cu varză murată și carne tocată”

  1. Am facut si noi cu carne amestec vita-porc si le-am bagat la cuptor in oala de lut. In loc de apa am pus peste sarmale zeama de oase (supa de vita cu oase de maduva). Orice varianta de pregatire am alege, sarmalele sunt delicioase, cel mai important lucru este sa fie carnea ceva mai grasa, asa cere varza. Au fost mai bune a doua si a treia zi, dupa ce le-am reincalzit. Noi facem sarmale periodic, pe tot parcursul anului, daca nu se consuma in 2-3 zile, ce ramane le punem la congelat. Cand le dezghetam, sunt tot asa de bune ca si cele proaspete, trebuie doar sa le incalzim, nu sa le refierbem pentru ca atunci devin fade, rasfierte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *