Islere cu gem

Ingrediente: 225 g făină, 100 g nucă măcinată, 100 g zahăr, 180 g unt, 1 vârf cuțit sare, 1/2 linguriță bicarbonat, lămâie, gem de caise, 150 g ciocolată neagră

Mod de preparare: Se amestecă făina cu sarea, se adaugă untul rece tăiat în bucățele mici. Se macină nuca amestecată cu zahărul și se adaugă în castron. Se pune și bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie dar și se coaja rasă.

Toate ingredientele se amestecă și se frământă obținându-se un aluat omogen.

Se înelește în folie alimentară și se pune la rece cca 30 minute.

Se întinde pe planșeta înfăinată într-o foaie de cca 6-7 mm grosime (cel mai bine se întinde punând peste aluat o folie alimentară). Se taie cu o formă rotundă.

Se pun biscuiții în tava  îmbrăcată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la temperatură medie cca 8-10 minute. Când se rumenesc ușor pe margini, se scoate tava din cuptor și se lasă biscuiții în tavă pentru 2-3 minute, apoi se scot și se așează pe un grătar să se răcească.

După ce s-au răcit se lipesc doi câte doi cu gem de caise. Se topește ciocolata la abur și se glazurează fiecare biscuit după care se lasă să se întărească.

O altă rețetă de ișlere găsiți aici. Este la fel de bună iar aroma de scorțișoară te duce cu gândul la Sărbătorile de iarnă, la focul din șemineu și un ceai aromat. Dar până atunci, La Mulți Ani România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *