Islere de Craciun

In toamna am cumparat cateva ornamente pentru Craciun de la Viena si acum le-a venit randul sa fie folosite. Poate- poate Mos Craciun va fi impresionat si-mi aduce si mie un cadou….. Am impodobit cu ele islere pe care le-am facut dupa reteta obisnuita.

Ingrediente: 100 g zahar pudra, 200 g unt sau margarina, 280 g faina, 100 g nuci macinate, 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron

si se framanta pana se leaga compozitia.

Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 30 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm.

Cu o forma rotunda se taie discurile de isler. Un secret, pentru ca aluatul sa se intinda bine, acoperiti-l cu o folie si peste intindeti cu sucitorul. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preancalzit 5-10 min.

Se scot din cuptor cand sunt coapte dar nu “bronzate”.

Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu crema de ciocolata sau dulceata acrisoara, dupa preferinta.

Dupa cateva ore, cand s-a intarit crema, se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.

Se cufunda bucatile de ister in ciocolata, se scurg bine de surplus, se aseaza pe un gratar si se lasa pana se intareste glazura. Glazura trebuie sa fie cat mai subtire. Cand glazura este putin intarita se pot aseza decoratiunile….

Se pot servi cand ciocolata este intarita.

frozen bodybuilding meals definicion muscular bodybuilding workouts programs
Distribuie pe:

6 comentarii la „Islere de Craciun”

  1. Ho, ho, ho… eu sint mosul, am venit cu o zi mai devreme, ca nu rezist in fata bunatatilor ciocolatoase… ho, ho, ho…
    Craciun fericit, draga mea ! Sanatate, fericire si bucurii, alaturi de cei dragi !

    1. @Daniela-te primesc in casa, te poftesc la masa….Multumesc pentru urari. Si tie si familiei tale sanatate si toate cele bune. Craciun Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *