Ingrediente: salată verde (eu am folosit rucola, este mai sănătoasă), 2 fire ceapă verde, 1 ceapă de apă roșie, 1/2 ardei gras roșu, 1 castravete, 2 roșii, lămâie, sos de soia, amestec de sare cu piper și ierburi din Bad Ischl, perle coapte (crutoane), 2 ouă proaspete
Mod de preparare: se spală salata (rucola) și restul legumelor, care se feliază după preferință. Se stropesc cu sos de soia și lămâie, se condimentează cu amestecul de sare, piper și ierburi. În loc de lipie prăjită eu am folosit crutoane biluțe (perle coapte). Se amestecă cu grijă cu un clește de bucătărie. Se fac ouăle poșate. Se pune apă într-o cratiță, se adaugă o lingură de oțet și puțină sare. Când apa ajunge la punctul de fierbere, se pune cu grijă câte un ou și se lasă în apă până cănd este acoperit de albuș. Se scot ouăle poșate cu spumiera.
Pe o farfurie se așează salata și alături ouăle poșate sau mai simplu ouă românești. Adevărata salată libaneză o găsiti aici.
2 comentarii la „Salată „libaneză” cu ouă poșate”