Ingrediente: 250 g făină, 120-150 ml apă, 30 ml ulei, 8 g sare, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță drojdie uscată, condimente pentru presărat deasupra (sare, chimen, mac, curry, susan, praf de usturoi, etc)
Mod de preparare: Se pune făina într-un castron, drojdia, zahărul și sarea, se adaugă uleiul și apa călduță. Se amestecă cu lingura până se face aluatul. Se bate puțin cu lingura, se acoperă castronul cu o folie alimentară și un prosop și se lasă cca 30 min la dospit. Se poate folosi și masina de paine pentru aluat.
Se rastoarna aluatul pe planșeta, se frământă puțin și se împarte în două. Se întinde prima bucată de aluat direct pe foaia de copt care este tăiată la dimensiunea tavei în care se coc “uscăturile”. Se presară deasupra sare, susan, praf de usturoi, mac și se trece ușor cu sucutorul peste ele ca să intre în aluat. Se taie cu o rotiță în pătratele mici care se înțeapă sau nu cu furculița. Se coc salatini în cuptorul preâncălzit la foc mediu cca 20 minute.
Sunt foarte crocante și se pot servi cu diverse aperitive sau simple lângă un pahar cu bere….
Modul de preparare pe etape se gășește aici.