Crackers (salatini)

Ieri cum nu aveam ceva mai bun de facut am intrat la Carmen Bruma pe pagina de FB si tot citind pe acolo am gasit cateva idei dragute. Printre altele si sugestii pentru micul dejun. Se pomeneste acolo de Crackers. Banuiam eu ca sunt ceva uscaturi dar prietenul Google m-a luminat, astfel ca am gasit si o reteta la Laura A pe care o execut, prea mi-a placut cum suna.

Ingrediente: 250 g faina, 120 ml apa, 30 ml ulei, 8 g sare, 1 lingurita zahar, 1 lingurita drojdie uscata, condimente pentru presarat deasupra (sare, chimen, mac, curry, susan, praf de usturoi, etc)

Mod de preparare: Pentru ca nu am folosit de foarte multa vreme masina de facut paine, cadou de la fiul meu, m-am gandit sa-i dau de lucru si am pus-o la treaba.

Se pun ingredientele asa cum se recomanda si pentru paine, adica intai ingredientele lichide: apa, uleiul, zaharul iar apoi faina si in centrul ei drojdia uscata. Se fixeaza pe programul 11, cel de framantare si dospire (pentru pizza) de 1:30 ore. Cand masina face beep se adauga sarea.

Cand se opreste masina se trece la partea manuala.

Se rastoarna aluatul pe planseta si se imparte in doua.

Se intinde prima bucata de aluat direct pe foaia de copt care este taiata la aceeasi dimensiune cu tava in care se coc „uscaturile”. Se pune deasupra sare, praf usturoi, seminte, susan, mac si se trece usor cu facaletul peste ele ca sa intre condimentul in aluat.

Se taie cu o rotita in patratele mici care se inteapa sau nu cu furculita.

Se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu cca 20 minute.

Sunt foarte crocante si se pot servi cu diverse  aperitive sau simple langa un pahar cu bere….

Un gând despre „Crackers (salatini)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *