Ingrediente: 150 g biscuiti petit beurre, 175 ml lapte, 50 g unt, 50 g nuci macinate , 25 g zahar pudra, 3 linguri cu cacao, 30 g ciocolata topita, un pumn de merisoare, esenta de rom, esenta de vanilie
Mod de preparare: Intr-un castron se rup biscuitii bucati. Se pun nucile macinate peste biscuiti, se adauga cacaua cernuta, merisoarele.
Se pune ciocolata topita, se toarna jumatate din cantitatea de lapte, untul frecat cu zaharul pudra si restul de lapte.
Se adauga si esentele dupa gust. Atentie, castronul trebuie sa fie mare ca sa se poata amesteca bine si sa nu se imprastie pe masa. Se obtine o compozitie ca si la salamul de biscuiti, poate putin mai umeda.
Se pune totul intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara. Se acopera si se tine la rece peste noapte.
Se scoate din tava, se imbraca in pudra de cacao si se decoreaza cu fulgi de ciocolata.
Pentru o portie mai mare, se dubleaza cantitatile.
Se taie cu un cutit bine ascutit.
O zi frumoasa sa aveti!