Salam de biscuiti

Ingrediente: 270 g biscuiti simpli, 50 g cacao, 130 g unt, 4-5 linguri lapte, 125 g zahar, 50 g ciocolata neagra, esenta de rom, zahar vanilat, zahar pudra pentru finisat

Mod de preparare: Intr-o craticioara se pune untul si ciocolata, 120 g biscuiti si zaharul se pun in robot.

Se topeste la foc mic untul cu ciocolata si se lasa sa se raceasca, iar biscuitii se macina pana se obtine o pudra fina.

Se pune pudra de biscuiti intr-un vas, se adauga restul biscuitilor rupti in bucatele, cacaua, romul, zaharul vanilat.

Se adauga amestecul rece de unt si ciocolata, 3-4 linguri cu lapte rece si se incepe framantarea. Daca “aluatul” salamului este inca sfaramicios, se mai adauga inca 1-2 linguri cu lapte. Se muta aluatul pe o folie pudrata cu zahar farin si se compacteaza,

dandu-i o forma de salam dupa care se inveleste si se strang bine capetele.

Se pune salamul de biscuiti in frigider pentru minim 3-4 ore, eu l-am lasat peste noapte.

Un dulce simplu si gustos preluat de la Laura A, careia-i multumesc pentru reteta.

3 comentarii la „Salam de biscuiti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *