Ingrediente 6 covrigi: 400 g faina, 1 lingurita de zahar, 1 lingurita de sare, 1 plic drojdie uscata, 250-300 ml apa calduta, 3-4 linguri ulei, cca 1,500 l de apa, 1 lingura de bicarbonat de sodiu, 1 galbenus, seminte de susan, seminte de mac
Mod de preparare: Intr-un castron se cerne faina cu sarea, se incorporeaza drojdia uscata si zaharul. Se framanta adaugand apa calduta si uleiul. Aluatul obtinut se acopera cu un prosop de bucatarie si se pune intr-un loc cald la dospit aproximativ 30 de minute.
Se pune pe foc o oala mare cu apa si bicarbonat de sodiu.
Aluatul crescut se mai framanta cu putina faina si apoi se imparte in 6 bucati.
Din fiecare bucata se face cate un sul subtire care se impleteste si se formeaza covrigii.
Covrigi astfel formati se pun cate unul in apa clocotita cu bicarbonat pentru 10-15 secunde. E importanta fierberea in apa cu bicarbonat, astfel la suprafata covrigilor se formeaza crusta aurie-inchisa, crocanta si in acelasi timp usor gumata.
Se scot cu paleta si se pun in tava pe hartie de copt.
Se ung cu un galbenus de ou si se presara deasupra mac si susan.
Se coc la foc mediu cca 15 minute, pana devin aurii la suprafata,
dupa care se pun pe un raft si se lasa sa se raceasca. Se servesc imediat sau cine are rabdare, cand se racesc.
Sunt foarte buni langa un pahar cu lapte sau o cana cu ceai.
Pofta buna!
Aseara am vazut la televizor cum se fac covrigii in serie si mi-am adus aminte ca am vazut la Sara o reteta. Asa ca la treaba. Multumesc Sara&Mike, au fost delicioasi.
Ma bucur ca ai ales reteta mea si ti-au si placut. O zi frumoasa!