Chifle bavareze

Ingrediente pentru aluat: 400 g făină, 200 ml apă călduță, 1 plic drojdie uscată Dr Oetker, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 30 g unt topit

Ingrediente pentru fierbere: 2 l de apă, 40 g bicarbonat de sodiu, 3 lingurițe sare

Mod de preparare: Într-un castron se pune făina cernută, se face o adâncitură în mijloc în care se adaugă drojdia și zahărul. Se toarnă apa călduță și untul topit, se amestecă puțin cu o lingură după care se pune și sarea. Se face un aluat elastic care se împarte în 10-12 buc care se așează într-o tavă și se lasă la dospit 45-50 minute.

Apa cu sarea și bicarbonatul se pun la fiert și când clocotește se pun chiflele dospite care se fierb pe ambele părți cca 20-30 sec,

după care se scot cu o paletă pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se crestează chiflele, se presară cu susan sau mac și se coc în cuptorul preâncălzit la temperatură medie 18-20 minute.

Prepararea rețetei seamănă cu cea a covrigilor cu susan, de data aceasta chiflele sunt inspirate de aici.

Foarte bune lângă o cană cu lapte la micul dejun :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *