Prajitura cu mousse de ciocolata amaruia

Ingrediente blat: 4 oua, 3 linguri apa fierbinte, 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g faina, 50 g glutin (amidon alimentar), 2 lingurite praf de copt

Mod de preparare blat: pentru ca este un blat care-mi place foarte mult cum se lucreaza, l-am repetat pe cel de aici, cu specificatia ca am adaugat 1 lingura cafea solubila si l-am copt in tava dreptunghiulara (32/22)

Ingrediente crema: 250 g mascarpone, 160 ml frisca lichida, 100 g ciocolata, 5 g gelatina (3 folii)

Mod de preparare crema: Intr-o cratita mica antiaderenta se pune frisca lichida si se infierbanta la foc mic.

Se adauga ciocolata rupta bucati si se lasa sa se odihneasca un minut,

apoi cu o linguri, se amesteca bine ciocolata pana se topeste in frisca.

Intre timp foliile de gelatina se lasa in apa rece cca 5 min. Se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva complet.

Intr-un vas se mixeaza crema mascarpone pana devine untoasa

apoi se adauga crema de frisca si ciocolata

si se mixeaza

pana devine o crema omogena si groasa.

Se intinde crema peste blatul racit si se niveleaza, dupa care se baga prajitura la frigider cca 2 ore ca sa se intareasca crema.

Se portioneaza si se decoreaza cu ciocolata.

Un deliciu ……

3 comentarii la „Prajitura cu mousse de ciocolata amaruia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *