Ingrediente: 500 g lapte praf, 300 g zahar, 200 g unt, 100 g cacao, 100 ml apa, 200 g nuci, esenta de rom
Mod de preparare: Intr-un castronel, se amesteca laptele praf cu cacaua.
Separat se pune pe foc zaharul impreuna cu apa.
Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga untul si esenta de rom, in compozitia de pe foc. Se amesteca si se lasa sa se raceasca putin.
Se incorporeaza apoi amestecul de cacao cu lapte praf si nucile tocate. Se amesteca bine pana devine o crema densa si uniforma. Se rastoarna compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara. Se niveleaza usor, dupa care las-o la rece sa se intareasca.
Se indeparteaza folia si se taie ciocolata in patrate potrivite. Am o remarca de facut. Reteta mi-a fost indicata de sotul meu, fiind preluata de aici. Sincer nu sunt multumita de rezultat, ciocolata nu s-a intarit, s-a lipit de folie, s-a taiat foarte greu si daca nu o dadeam prin nuca de cocos era imposibil de servit.
Ciocolata facuta anterior de mine este mult mai buna, asa ca v-o recomand cu drag.