Ciocolata de casa

Am primit invitatie de la Liana pentru  provocarea Dulce Romanie, cu retete de ciocolata de casa sau cu retete care sa contina doua ingrediente din provocare: must sau stafide Eu am ales, stafide.

Ingrediente: 300 g lapte praf, 50 g cacao neagra125 ml apa, 400 g zahar, 100 g unt, esenta de rom, stafide.

Mod de preparare: se pune apa la fiert cu zaharul facandu-se un sirop  nu foarte gros dar nici subtire 🙂

Laptele praf se amesteca cu cacao si se omogenizeaza astfel incat sa nu ramana cocoloase.

Cand siropul are consistenta dorita se ia de pe foc si se topeste in el si untul. Se adauga esenta de rom.

In castronul in care a fost amestect laptele praf cu cacao se incepe turnarea siropului si se amesteca energic. Nu este neaparat nevoie sa se foloseasca tot lichidul. In final se adauga stafidele hidratate in rom dar stoarse bine. Se poate adauga si nuca sau alune ….

Se pune ciocolata intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu folie alimentara.

sau in alta forma pentru batoane

Se niveleaza cu mana unsa cu putin ulei. Se tine la rece pana se intareste, dupa care se portioneaza dupa preferinta: patratele,

baghete

 

bomboane rotunde sau patrate in hartiute colorate…..

sau trigoane

 O zi dulce va doresc!

2 thoughts on “Ciocolata de casa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *