Ingrediente: 270 g biscuiti simpli, 50 g cacao, 130 g unt, 4-5 linguri lapte, 125 g zahar, 50 g ciocolata neagra, esenta de rom, zahar vanilat, zahar pudra pentru finisat
Mod de preparare: Intr-o craticioara se pune untul si ciocolata, 120 g biscuiti si zaharul se pun in robot.
Se topeste la foc mic untul cu ciocolata si se lasa sa se raceasca, iar biscuitii se macina pana se obtine o pudra fina.
Se pune pudra de biscuiti intr-un vas, se adauga restul biscuitilor rupti in bucatele, cacaua, romul, zaharul vanilat.
Se adauga amestecul rece de unt si ciocolata, 3-4 linguri cu lapte rece si se incepe framantarea. Daca “aluatul” salamului este inca sfaramicios, se mai adauga inca 1-2 linguri cu lapte. Se muta aluatul pe o folie pudrata cu zahar farin si se compacteaza,
dandu-i o forma de salam dupa care se inveleste si se strang bine capetele.
Se pune salamul de biscuiti in frigider pentru minim 3-4 ore, eu l-am lasat peste noapte.
Un dulce simplu si gustos preluat de la Laura A, careia-i multumesc pentru reteta.
Arata perfect, eu niciodata nu am reusit sa-l rulez asa frumos. Iar de placut , imi place grozav!
@Paula-reteta aceasta este perfecta, incearca si o sa vezi ce bine se compacteaza.