Ingrediente: un pachet frunze de varza murata (am gasit la Kaufland), 1 ceapa, 1 cutie ciuperci, 1 plic orez (100 g), 1 lingura nuca macinata, cimbru, sare, piper, ulei, bulion
Mod de preparare: se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei,
se adauga ciupercile maruntite si se lasa sa se inabuseasca bine.
Se condimenteaza cu sare si piper. Se pune o lingura de bulion, se ia de pe foc si se adauga orezul spalat si nuca, se amesreca bine, dupa care se fac sarmalele.
Pana se raceste umplutura, se pregatesc frunzele pentru sarmale si se toaca restul. Se pune putin la desarat. Pe fundul cratitei se aseaza un strat de varza tocata, sarmalele
si se acopera cu alt strat de varza. Se toarna o cana de apa in care s-a subtiat o lingura de pasta de bulion.
Se aseaza cateva ramurele de cimbru si se pune cratita la foc mic pana varza este fiarta.
Se serveste cu mamaliguta si smantana.
Un preparat de post (mai putin smantana). Pofta buna!
Ce prezentare faina!!! Sarmalutele astea sunt preferatele mele!!
Cea mai frumoasa prezentare vazuta pana in prezent;
Daca nu te superi cum ai facut cosuletul de mamaliga?As vrea sa imi uimesc sotul .Multumesc
@Ramona-Modul de pregătire al bolului se găsește în rețeta „Pui cu sos de usturoi în bol de mămăligă”. Spor la treabă.