Ingrediente: 4 albusuri, 150 g zahar, 200 g nuca, 1lingura faina, esenta de rom, 1 lingura ness
Mod de preparare: 175 g nuca macinate, se amesteca cu zaharul, se adauga albusurile nebatute, se amesteca si se incalzeste compozitia pe aragaz. Se adauga esenta de rom si faina. Se omogenizeaza bine compozitia, se ia de pe foc, se adauga ness-ul se amesteca dupa care se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga si restul de nuca, se amesteca obtinandu-se o compozitie consistenta dar nu tare. Cu ajutorul a doua lingurite se formeaza gramajoare rotunde direct in tava acoperita cu hartie de copt. Pe fiecare se aseaza o jumatate de nuca. Se coc la foc mic in cuptorul preancalzit. Cand pricomigdalele sunt putin rumene, se incearca cu degetul si daca sunt intarite, se scoate tava din cuptor. Se lasa putin sa se racoreasca dupa care se scot pe un gratar. Amanunte aici.
Sunt la fel de bune ca si cele cu….migdale.