Ingrediente aluat: 500 g faina, 2 oua, maia (1 plic drojdie uscata, doua lingurite zahar, 2 linguri lapte), 4 linguri ulei, 250 ml lapte, esenta de rom.
Ingrediente umplutura branza: 275 g branza de vaci, 150 g zahar, 1-2 oua, 3 linguri gris, esenta de vanilie
Mod de preparare aluat: se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc unde se face maiaua (drojdia, zaharul si laptele).
Se adauga ouale, esenta de rom, un varf de cutit de sare, laptele caldut si se incepe framantarea.
Treptat se pune uleiul si se framanta pana se desprinde aluatul de pe mana. La nevoie se mai adauga faina.
Mod de preparare umplutura: se amesteca branza de vaci cu doua oua, esenta de vanilie, zaharul, grisul si se omogenizeaza
Cand aluatul si-a dublat volumul de imparte in doua.
Din prima parte se intinde o foaie,
peste se pune branza,
se ruleaza cat se poate de strans
si se taie felii de cca 2 cm.
Se aseaza cu fata in sus intr-o tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se coc cca 40 min in cuptorul preincalzit.
Cand melcisorii sunt rumeni in obrajori, se scoate tava din cuptor si se aseaza frumos pe platou. Cu a doua bucata se procedeaza la fel sau se fac pariziene cu dulceata, asa cum am facut eu.
Acesti melcisori sunt varianta cu branza a Melcisorilor cu crema de vanilie.
Si pentru ca incepe postul va recomand Melcisori de post
Un gând despre „Melcisori cu branza”