Melcisori de post

Ingrediente: 500 g faina, 250 ml apa calduta, 1 plic drojdie uscata, 4 linguri miere, 25 g margarina, 300 g miez nuca pisat, 200 g zahar

Mod de preparare: Se dizolva pliculetul de drojdie in putina apa calduta, apoi se adauga putina faina. Se obtine o maia care se pune la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se dilueaza mierea in apa si se adauga margarina topita.

Se adauga maiaua, se omogenizeaza,

apoi treptat se pune faina.

Se framanta pana se obtine un aluat omogen de consistenta plastelinei.

Se pune aluatul intr-un castron, se acopera cu un prosop

si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se scoate pe planseta si se intinde o foaie, se indreapta sa rezulte un dreptunghi si se presara miezul de nuca amestecat cu zaharul si putin umectat cu 4-5 linguri de apa calduta. Eu am pus si putina esenta de rom :)

Se ruleaza cat mai strans

ca pe o rulada

si se taie cu un cutit foarte ascutit rulouri aproximativ egale.

Se pun in picioare in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa circa 30 minute sa creasca.

Se ung cu sirop din apa si zahar ca sa se rumeneasca frumos. Cine nu tine post le poate unge cu galbenus de ou batut cu cateva linguri lapte. Se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Cand sunt gata se ung din nou cu sirop din apa cu zahar (dupa gust) pentru aspect.

Din marginile de aluat am facut cateva cornulete cu nuca si caise deshidratate.

Foarte pufoase si bune, mai ales calde….. Multumesc Violeta pentru reteta.

2 comentarii la „Melcisori de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *