Ingrediente: 100 g faina, 3 oua, 100 g masline negre, 1 conserva herring in suc propriu, 70 g telemea, 100 ml lapte, 1 fir ceapa verde, 1/2 ardei rosu, 50 g cascaval, 1/2 plic praf de copt, sare si piper dupa gust
Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza ouale, se adauga laptele si telemeaua data pe razatoarea mica si se omogenizeaza bine.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de ou cu o spatula prin miscari usoare. Peste compozitia rezultata se pun maslinele feliate, pestele maruntit, ardeiul rosu cubulete si ceapa verde taiata rondele.
Se incorporeaza cu miscari usoare cu o spatula dupa care se pune si cascavalul ras, sare si piper dupa gust.
Se amesteca incet pana se incorporeaza toate ingredientele, se toarna in tava imbracata cu hartie de copt. Se coace la foc mic cca 30 min in cuptorul preancalzit. Cand devine auriu deasupra, se face testul cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca dupa se scoate pe hartie absorbanta. Se taie si serveste rece.
Un aperitiv gustos si aspectuos. Se face la fel si „Checul cu de toate„, carnurile fiind inlocuite cu peste.
Imi plac mult checurile aperitiv, iar pestele sigur i-a dat o aroma tare buna!