Ingrediente: 6 ardei, 1 cutie ciuperci, o punguta de 125 g orez basmati Bob cu Bob, 1 ceapa, ulei, sare, piper, 2 rosii, pasta de tomate, patrunjel
Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei, dupa care se adauga ciupercile tocate,
orezul spalat.
Se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper, se las sa se caleasca putin sub capac dupa care se adauga o mana de patrunjel si la sfarsit o cana de apa calduta.
Intre timp se spala ardeii, se scoate cotorul cu seminte si nervurile din interior. Coditele curatate se pastreaza sa fie folosite pentru capac. Peste compozitia din cratita se adauga putina pasta de tomate. Se lasa sa dea cateva clocote dupa care se lasa compozitia sa se raceasca putin.
Se umplu ardeii cu amestecul format, se pune capacul (cotorul de la ardei),
se aseaza intr-o cratita unsa cu ulei, se adauga 2 rosii tocate marunt, putina pasta de rosii si o cana de apa. Se condimenteaza si se adauga cateva fire de patrunjel.
Se pune capacul si se pune cratita la fiert pana ardeii sunt fierti, cca 45 min.
Este un preparat foarte bun si se poate prepara in perioada postului, dar nu numai. Este o varianta la ardeii umpluti cu carne tocata, mai ales acum in perioada calduroasa de vara.
Ce pofta mi-ai facut!!