Ingrediente aluat: 400 g faina, 20 g drojdie proaspata (sau un plic drojdie uscata), 250 ml apa, 1 lingurita zahar, 1 linguriță sare, 50 ml ulei, ulei pentru prajit
Ingrediente umplutura: 300 g brânză de vaci, 2 linguri smântână, mărar proaspăt tocat
Mod de umplutura: Se pasează brânza și se amestecă cu smântâna și mărarul tocat.
Mod de preparare aluat: Se face maiaua din drojdie, zahăr, puțina apa călduță și o lingură de faina. Dacă se folosește drojdie uscata se sare peste aceasta etapă și se adaugă doar în bolul cu faină. Într-un castron se pune faină, se face o adâncitură în mijloc în care se pune maiaua, uleiul, sarea și apa călduță.
Se amestecă toate ingredientele după care se scoate aluatul pe planșeta înfăinată și se frământă până nu se mai lipește de mana. Se pune în castron, se acoperă și se lasă la crescut cca 30 min.
După ce a crescut
se împarte în 8 bucăți
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe planseta
se pune o lingura de branza
se impatura in doua sau patru si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se scot pe hartie prosop pentru eliminarea surplusului de grasime. Se lasa sa se racoreasca dupa care se mananca cu pofta.
Un mic dejun perfect.
Oare la cuptor poate fi pusa? As prefera-o decat intr.o baie de ulei…..
@Alina-nu stiu ce sa spun. Eu am pus putin ulei in cratita si s-au prajit foarte bine. Sigur ca este mai sanatos la cuptor, incearca si-mi spui si mie.
Au iesit foarte bune !!
Trebuia doar sa mai pun putina sare la aluat in rest totul ok.
Salutari !!