Martisoare dulci

Ingrediente: 100 g unt, 80 g zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 250 g faina, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita sare, colorant alimentar rosu

Mod de preparare: Intr-un vas se pune untul taiat cubulete, zaharul, oul, zaharul vanilat

si se mixeaza pana se incorporeaza toate.

Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, apoi se adauga treptat la compozitia de unt mixata.

Se amesteca bine cu o lingura, se scoate pe planseta infainata pana se obtine un aluat omogen.

Aluatul se imparte in doua parti egale. In jumatate de aluat se pune colorant alimentar rosu (din pacate al meu nu a fost de calitate) si se framanta pana se omogenizeaza. Se invelesc cele doua jumati in folie alimentara si se tin la frigider cateva ore. Se poate si peste noapte. Dupa ce se scoate aluatul de la rece, se rup bucatele si se formeaza bilute in numar egal din fiecare culoare.

Din fiecare se face un snur, se impletesc  si capetele se unesc.

Se formeaza „covrigei” din impletitura, se pun in tava pe hartie de copt si se coc la foc mediu cca 8 min.

Atentie se ard repede.

Din o parte de aluat din ambele culori se intinde o foaie cat mai subtire, se suprapun cele doua foi, se ruleaza si se taie rondele, se procedeaza ca aici.

Sunt fursecuri gustoase, aspectuoase si usor de facut.

Inspiratie

3 comentarii la „Martisoare dulci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *