Prajitura cu mere „Camelia”

Ieri Camelia a facut prajitura rapida cu mere, asa ca ce mi-am zis? Hai s-o fac si eu! Caut merele in fructiera si gasesc 4 mari si frumoase, asa ca, la treaba. Sa vedem ce si cum reuseste :)

Ingrediente: 4 mere mari (reteta originala este cu 6 mere), 3 oua, 1 cana de zahar (200 g zahar), 1 cana de faina (aceeasi marime de cana), 1 lingurita plina cu praf de copt, 1 varf de cutit de bicarbonat, 1 lingura de ulei, esenta de rom si o lingurita scortisoara

Mod de preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul pana rezulta o crema pufoasa si zaharul se topeste. Se adauga uleiul si esenta de rom sau vanilie (dupa preferinta). Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara (in ploaie).

Rezulta o compozitie curgatoare dar nu foarte lichida.

Se taie merele cubulete si se aseaza intr-o tava (diametrul 27 cm) cu peretii detasabili, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Se toarna compozitia peste mere

si se amesteca cu o lingura.

Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura medie timp de cca 55-60 minute, se face testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se scoate din tava

si se pudreaza cu zahar farin.

 Se feliaza si se mananca cu mare pofta!

 

Camelia are dreptate, este o prajitura usor de facut, ingrediente la indemana, foarte  gustoasa si aromata.

 

Multumesc Camelia!

7 comentarii la „Prajitura cu mere „Camelia””

  1. Pare delicioasa prajitura cu mere! Vreau si eu sa o incerc! E bine ca ai postat asa multe poze, e mai usor sa faci asa. Imi place blogul tau! :D

    1. @Mihaela-multumesc. A fost cred cea mai buna prajitura cu mere facuta pana acum. A disparut urgent….In ceea ce priveste postarea pozelor, am considerat ca asa este mai simplu pentru cei ce doresc sa-mi incerce retetele. Te mai astept in bucataria mea.

  2. Acuma e ora 3 noaptea, dar maine voi face neaparat prajitura. Am vazut ca nu trebuie sa curat de coaja. Ce bine ca ai fotografiat. Multumesc, mai scriu si dupa ce am mancat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *