Ingrediente: 250 g branza dulce de vaca, 1 lingura gris, 1 lingura cu putin varf amidon de porumb, 2 linguri zahar tos, 2 linguri zahar pudra, 1 lingurita rasa praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 varf de sare, 3 oua mari, 3 linguri lapte, coaja rasa de portocala, 1 lingura suc de portocala, dulceata de visine
Mod de preparare : Se mixeaza albusurile cu un strop de sare si cu zaharul pudra pana devin spuma densa.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat,
grisul amestecat cu amidonul si praful de copt, laptele, branza, coaja si zeama de portocala, pana se omogenizeaza. La nevoie (daca ouale sunt mai mari) se adauga putin gris.
Se unesc cele doua compozitii,
amestecand cu un tel prin metoda rasturnarii
pana se incorporeaza albusul in compozitia cu ou si branza.
Se toarna o jumatate din compozitia obtinuta intr-o tava pentru chec acoperita cu hartie de copt (eu am o folie speciala), apoi se pun din loc in loc visine din compot bine scurse si bucatele de fructe deshidratate
si se acopera cu restul de compozitie.
Se uniformizeaza suprafata cu o spatula si se coace in cuptorul preaincalzit la la foc mic pentru cca 30 de minute. Dupa ce checul este gata (se face testul cu scobitoarea) se lasa sa se racoreasca in tava,
se rastoarna pe un platou si se portioneaza. Se serveste cu dulceata.
Un desert usor de facut dar foarte fin si aromat.
Reteta este inspirata de pe net, imi pare rau ca nu am retinut sursa exacta, daca cineva o recunoaste sa-mi dea de stire sa fac precizarea. Multumesc.
Tare bun este cu branza… Vreau si eu o portie!!
Va pup