Ingrediente: un piept de pui, o cana de orez, 4 cani de apa, 1/2 pachet legume mexicane, 1/4 ceapa, ulei, o lingurita de amidon alimentar, pulpa de rosii, sare, piper, boia dulce, patrunjel
Mod de preparare: se curata, spala bine si se taie cubulete pieptul de pui. Se amesteca cu o lingurita de amidon si se prajeste intr-o lingura de ulei, dupa care se scoate intr-un castron si se pudreaza cu boia dulce. Orezul spalat in cateva ape pentru eliminarea amidonului se fierbe in 4 cani de apa, dar sa ramana bobul intreg. Se scoate intr-un castron cu spumiera. In alta lingura de ulei se caleste ceapa tocata marunt, se adauga legumele mexicane, se condimenteaza cu sare si piper.
In final intr-un bol mare de ceramica sau yena se amesteca toate ingredientele, se adauga putina pulpa de rosii si bulion, se condimenteaza, se adauga bucatele de unt si patrunjel verde tocat.
Se introduce forma in cuptorul incins pentru 20-25 min. La nevoie se adauga 1/2 cana din apa in care a fiert orezul.
Orezul cu legume si carne de pui se serveste cu muratura.
Pofta buna!
Clar pe gustul nostru!!!Weekend placut!
Asta-i varianta care-mi place cel mai mult!!!