Ingrediente: un pachet de mazare congelata, 1 piept de pui, 100 g carnat afumat, 1 ceapa, suc de rosii (bulion), 2 linguri de ulei, 1 lingurita amidon alimentar, sare, marar verde tocat
Mod de preparare: se curata, spala bine, taie bucatele carnea, carnatul la fel si ceapa solzisori.
Cubuletele se amesteca cu amidonul alimentar.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei si cand aceasta devine sticloasa se adauga carnea
si se amesteca cu o lingura de lemn sa nu se prinda de cratita. Cand carnea-si schimba culoarea se pune si carnatul taiat bucatele.
Se amesteca si se stinge cu sucul de rosii.
Se pune capacul si se lasa sa dea un clocot. Se adauga mazarea congelata, se condimenteaza cu sare si daca bulionul este acrisor se pune o lingurita-doua cu zahar.
Se fierge sub capac pana mazarea este gata. La sfarsit se pune mararul tocat marunt.
Pofta buna!