Aceste fursecuri le-am vazut pe foarte multe bloguri, atat romanesti cat si straine, le-am vazut si la PaprikaTV, dar nu le-am incercat pana acum desi tare mi-au placut cum arata. Pentru o ocazie mai speciala m-am gandit totusi sa le fac, reteta am preluat-o de la Laura careia-i multumesc.
Ingrediente: 225 g ciocolata amaruie, 60 g unt, 100 g zahar, 2 oua mari, 225 g faina, esenta vanilie, 1 lingurita praf copt, un varf sare, zahar tos si pudra pentru exterior
Mod de preparare: Se mixeaza ouala impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe abur.
Se adauga ciocolata topita si usor calduta peste oua,
se mixeaza pana la omogenizare
dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt, un varf cutit de sare si esenta de vanilie.
Se amesteca pana ce faina este absorbita de aluat.
Se obtine o crema care se lasa minim 3 ore la frigider sau chiar toata noaptea. Eu am facut aluatul dimineata si am copt fursecurile seara. Se formeaza bilute cat o nuca care intai se dau prin zahar tos si apoi abundent prin zahar pudra
si se aseaza pe hartie de copt in tava.
Se coc la foc mediu cca 10 minute, interiorul trebuie sa ramana usor umed, ca la negresa. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se raceasca in tava pentru ca fursecurile sunt fragile si moi, dupa care se aseaza pe o farfurie.
Dupa coacere vor prezenta aceste crapaturi care le dau un aspect foarte frumos.
Si o sectiune ciocolatoasa
Ce bine au iesit!!Super, si eu vreau sa le incerc!