Ingrediente: 3 oua, 12 linguri cu varf faina, 1 pahar lapte batut, 2 linguri zahar, ½ lingurita sare, 1 pachet zahar vanilat, mere, stafide, ulei pentru prajit
Mod de preparare: la inceput se bat albusurile spuma cu sarea, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana albusul este lucios si sta „bat”. Se pun pe rand galbenusurile mixandu-se in continuare la viteza mica a robotului.
Se adauga lapte batut (am folosit kefir) care se incorporeaza cu lingura, urmat de faina. Se amesteca prin rasturnare, incet pana compozita devine omogena.
In final se pun bucatele mici de mere (sau mere rase)
si stafide.
Acum aluatul este gata de prajit.
Se incinge bine o tigaia cu putin ulei. Cu un polonic mic se ia din aluat si se toarna in tigaie astfel formandu-se placintele rotunde (cat de cat).
Se prajesc la foc mediu pe o parte pana se rumenesc, se intorc si pe partea cealalta procedandu-se la fel. Cand sunt gata se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba surplusul de ulei.
Se servesc simple, cu dulceata sau pudrate cu zahar.
Sunt de fapt niste mini clatite, aromate si foarte bune.